Lån av tilhenger

Utlån av borettslagets tilhenger

Tilhengeren er ment for utlån til beboere i Furulia Borettslag, med dette kommer noen regler og retningslinjer man må forholde seg til.

1. Ta kontakt med vaktmester for kode til låsen på hengeren, denne koden skal man ikke dele med andre. Koden forandres med jevne mellomrom og det er ikke tillatt å ta hengeren uten å ha avtalt på forhånd.

2. Hengeren har en tillatt totalvekt på 1300 kg. Det er førers eget ansvar å påse at man faktisk har lov til å kjøre med tilhengeren, borettslaget fraskriver seg alt ansvar i forhold til bøter og forelegg hvis man overskrider det man faktisk har lov til, feil/dårlig sikring av last, manglende lys osv. Det er en del regler i forhold til dette med vekt, det beste er å laste ned appen “bil og tilhenger” fra Statens vegvesen.
Registreringsnummeret på tilhengeren er KS 2259.
Vognkortet til hengeren ligger i vognkortholderen som sitter foran.
Borettslaget har også en eldre, mindre henger som kan lånes ut ved knipe.

3. Hengeren vår har 13-polet kontakt (nye typen) til lys. Hvis man har bil med 7-polet kontakt må man bruke et adapter. De fleste nyere biler har dette liggende i bagasjerommet. Alternativt koster et adapter drøyt 100.- på Biltema. Borettslaget har ikke slike til utlån.

4. Når man kjører med hengeren er det viktig å påse at nesehjulet er heist opp fra bakken skikkelig, dette blir raskt ødelagt hvis det slår nedi bakken under kjøring.

5. Påse at strømkabelen ikke henger ned i bakken under kjøring. Denne har blitt reparert flere ganger, nå siste gang måtte hele ledningsnettet byttes ut hos verksted. Surr ledningen en gang rundt draget hvis den blir hengende for langt ned mot bakken.

6. Etter bruk skal hengeren være klar til bruk for neste som skal låne. Kast søppel, kost ut, eventuelt spyl ut av den om nødvendig slik at den er i en slik stand du selv ville ønske å finne den. Ikke etterlat søppel.

7. Kapellet på hengeren har 3 bærestenger. Disse skal fordeles jevnt under kapellet slik at vannet renner av ved regnvær, hvis ikke blir kapellet ødelagt. Sett gjerne hengeren litt høyt på nesehjulet slik at vannet renner lettere av. Hvis disse bærestengene eller annet mangler etter lån, vil den som har mistet dette være ansvarlig for å erstatte det som mangler.

8. Når man låner hengeren er det normalt å gjøre dette for en dag eller to av gangen. Har man større prosjekter over lengre tid, bør man ordne seg en annen løsning. Det
er mange som vil låne, og det blir ikke rettferdig hvis noen skal oppholde den over lang tid. Å bruke hengeren til “lager” mens man river eller pusser opp er ikke greit.

Alle kan være uheldige og få skadet et eller annet under lån, borettslaget skal ikke være “politi” overfor beboerne på dette. Men hvis skader oppstår på grunn av åpenbar skjødesløshet eller at man ignorerer ovenfor nevnte, kan man holdes personlig ansvarlig for utgiftene ved reparasjoner.
Alle som låner tilhengeren skal ha lest gjennom disse reglene før lån, og ved å be om lån av henger samtykker man i disse regler og retningslinjer. Vaktmester stiller kontrollspørsmål på om reglene er lest ved forespørsel om utlån.